Районному бюджету добавлять більше півмільйона гривень

Про це йдеться в розпорядженні голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка.  Всього доходи обласного бюджету збільшаться за рахунок стабілізаційної дотації на суму 9,8 млн. грн. З них 591,3 тис. грн. перепада бюджету Любомльського району.

Кошти стабілізаційної дотації розподілять першочергово на недопущення виникнення простроченої кредиторської заборгованості з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, які утримуються за рахунок коштів районних бюджетів і надають послуги жителям об’єднаних територіальних громад, комунальних установ системи охорони здоров’я та на вирішення інших першочергових питань розвитку територій, що пов’язані з диспропорціями у місцевих бюджетах, які виникли у зв’язку із запровадженням нової моделі територіальної організації влади.

Голови районних державних адміністрацій повинні забезпечити спрямування коштів стабілізаційної дотації на видатки місцевих бюджетів відповідно до вимог розпорядження, в тому числі, за необхідності, шляхом передачі міжбюджетного трансферту з районного бюджету бюджетам об’єднаних територіальних громад району.