Район представлятимуть найкращі

Минулої середи у маленькому, але затишному актовому залі любомльського міського будинку школяра було досить людно, адже сюди за звання переможців першого етапу конкурсу української патріотичної пісні «срібні дзвіночки» приїхали поборотися юні виконавці з різних куточків громади.

Мета заходу — відродження та популяризація української патріотичної пісні, залучення юних аматорів до активної участі у мистецькому житті. Проводиться він у трьох вікових категоріях: молодшій (6-10 років), середній (11-14 років), старшій (15-18 років). Більш ніж на годину актовий зал наповнився дзвінкоголоссям юних солістів, які старалися проявити себе у чистоті інтонування, володінні навичками вокального мистецтва, розкритті патріотичної тематики, емоційності виступу, сценічній культурі. Шістнадцять вокальних номерів різних музичних стилів і напрямків — і кожен з них по-своєму цікавий та індивідуальний. Відтак, членів журі — завідуючу  КП «Методичний центр міської ради» Валентину Микитюк, методиста цієї ж установи Юлію Зінчук, директора будинку школяра Світлану Шваліковську і керівника зразкового духового  оркестру при Любомльській гімназії Олександра Шоцького чекав непростий вибір. Та все ж у кожному конкурсі є хтось сильніший. Отож, у молодшій віковій групі найкращим став Ярослав Хомич (ЗЗСО № 2), у старшій — Владислава Савосюк (будинок школяра). Саме вони представлятимуть Любомльську ОТГ на аналогічному обласному конкурсі.

Такий же конкурс серед дітей Рівненської ОТГ пройшов у Гущанському ліцеї. За його підсумками честь громади на обласному рівні відстоюватиме учениця Рівненського ліцею Маргарита Шепелюк. Тим часом, у Вишнівській ОТГ відбір на обласний етап провели на місцях і вирішили, що громаду представлятиме учениця Римачівської школи Єлизавета Кривошей.