У Вишневі бунт: жителі Бережців прибули на сесію ОТГ

В порядку денному чергової сесії Вишнівської сільської ради 24 лютого 2020 року, окрім бюджетних і господарських питань, депутати мали визначитися зі створенням опорної школи, її філій та затвердити статутні документи закладу. Висловити свою думку проти цього до сесійної зали прибули жителі Бережців, адже їх навчальний заклад за рішенням депутатів повинен стати філією Вишнівської опорної школи. Це, на думку селян, негативно позначиться на його подальшому існуванні, створить чимало незручностей, зокрема для дітей, а в кінцевому результаті призведе до закриття школи.

Всім присутнім перед початком пленарного засідання голова ОТГ Віктор Сущик надав можливість висловитися. Говорили переважно гуртом, тому зрозуміти і зреагувати на якесь питання головуючому було важко, тим не менше, він намагався коментувати всі репліки, які лунали із зали. Однак у відповідь після цього йшли звинувачення. Час від часу до діалогу доєднувалися й інші посадовці сільради, а також окремі депутати, проте бережчуки стояли на своєму: «Ми проти створення філії з нашої школи!».

Таке спілкування тривало більше години і загрожувало зриву сесії. Зрештою Віктор Сущик пообіцяв розглянути всі питання, які підняли жителі Бережців на нинішньому пленарному засіданні, якщо вони будуть чітко озвучені кимось із присутніх. Це взявся зробити настоятель Бережецької Свято-Покровської церкви о. Василій. Мова йшла про ремонт школи, зокрема санвузлів, встановлення дитячого майданчика, а основне це дорога до села, яку з року в рік обіцяють відремонтувати. Також серед вимог жителів громади – закріплення рішенням сесії гарантії функціонування школи в Бережцях.

Одразу ж по цьому депутати розпочали пленарне засідання. Першими в порядку денному розглядали питання, котрі озвучили бережчуки. Норму щодо збереження навчального закладу в Бережцях прописали в статуті новоствореної Вишнівської опорної школи. Виділили кошти на проведення ремонтних робіт, а також пообіцяли найближчим часом встановити дитячий майданчик та взятися до ремонту дороги. На цьому гості покинули сесійну залу, а роботу депутати продовжили у звичному режимі.