Передвиборчий процес триває

Цей робочий тиждень для виборчих комісій розпочався із засідань, на яких були розглянуті та затверджені заяви кандидатів у депутати до місцевих рад, а також претендентів на посаду їх очільників. На території Любомльського району працює чотири виборчі комісії: Любомльська міська, Головненська селищна, Вишнівська і Рівненська сільські. Відповідно до їх рішень кандидатами до місцевих рад було зареєстровано майже 400 осіб, які претендують на 92 мандати (міська 26, решта по 22). Зокрема, до Любомльської — 206; Головненської — 81, Вишнівської — 53; Рівненської — 53.

Серед кандидатів на посаду голів найбільший «конкурс» у Любомльській ОТГ — вісім осіб на місце. Серед них одна жінка — Оксана Гінчук (самовисування). Разом з нею позмагатися за крісло мера зголосилися: Олександр Герасимчук (самовисунення); Андрій Півнюк («Європейська солідарність»); Олександр Дзядук («Сила і честь»); Дмитро Федчишин («Батьківщина»); Віталій Семенюк («Слуга народу»); Олександр Шидловський (самовисунення), а також чинний міський голова Роман Ющук ( «За майбутнє»).

У Головненській громаді охочих очолити селищну раду виявилося семеро: нинішній очільник Микола Демедюк, Олег Комуницький, Олександр Якимук, Олександр Зуб, Андрій Мохончук, Дмитро Соловко, Ігор Верещук.

На посаду очільника Рівненської ОТГ претендують три кандидати: Володимир Крижук, Роман Пех, Юрій Фініковський.

У Вишнівській ОТГ двоє претендентів на керівника громади: Віктор Сущик та Олександр Зінчук.

Разом із тим, зі слів голови міської виборчої комісії Валентини Воробей (на фото — на першому плані), найближчим часом буде визначено форму, зміст та інші атрибути виборчого бюлетеня, сформовано дільничні виборчі комісії та остаточний список виборців.

З цією та іншою документацією ми будемо знайомити наших читачів в наступних номерах газети.

Сергій МИКОЛАЙЧУК.