Відомо, хто проходить у депутати Любомльської ОТГ

Триває підведення підсумків місцевих виборів, що відбулися минулої неділі. Як вже повідомляла наша газета, у Любомлі впевнено переміг чинний міський голова Роман Ющук. Нині ж у міській територіальній виборчій комісії змогли більш-менш прояснити ситуацію з депутатами міської ради.

 

«Загалом 7 політичних сил із 8, які брали участь у виборах, матимуть своє представництво у новообраній раді, — каже голова ТВК Валентина Воробей. — Найбільшою буде фракція партії «За майбутнє» — 7 депутатів. Другою за чисельністю стане фракція партії «Сила і честь» — 5 обранців. Чотирьох депутатів матиме Радикальна партія Олега Ляшка, по 3 — «Свобода» і «Батьківщина», по 2 — «Європейська солідарність» і «Слуга народу».

Щодо персонального складу депутатського корпусу, то депутатами в територіальних виборчих округах обрано Віталія Дячука і Миколу Троця (обидва — партія «Сила і честь»), Олега Зламанюка, Миколу Оніщука, Василя Богуша та Олександра Думала (всі — партія «За майбутнє»).

За партійними списками у міськраду проходять:

  • від партії «Сила і честь» — Олександр Дзядук, Наталія Веремчук, Олександр Дець;
  • від ВО «Свобода» — Сергій Духницький, Леонід Самолюк, Олег Посельський;
  • від Радикальної партії Олега Ляшка — Антон Фурманюк, Валерій Фурманюк, Дмитро Прядун, Тетяна Дидик;
  • від ВО «Батьківщина» — Ганна Сачук, Дмитро Федчишин, Анатолій Глушук;
  • від партії «Слуга народу» — Олександр Шум, Віталій Семенюк;
  • від партії «За майбутнє» — Роман Ющук (очевидно, з огляду на його перемогу на виборах мера, у депутатському корпусі його замінить інший обранець), Олександр Мікульський, Ольга Фізик;
  • від партії «Європейська солідарність» — Анатолій Дитина та Андрій Півнюк.

Остаточний склад депутатського корпусу залежатиме від того, які рішення приймуть політичні сили, які висували кандидатів.