Розміри виплат до Дня Перемоги

З нагоди Дня пам’яті та примирення ветерани й учасники бойових дій отримають щорічні разові виплати, які цього року Кабінет Міністрів збільшив у порівнянні з попереднім роком. Про це йдеться у постанові від 8 квітня 2021 року «Деякі питання виплати разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань».

Виплата мала бути здійснена до 5 травня 2021 року:

  • особам з інвалідністю: I групи — 4421 грн.; II групи — 3906 грн.; III групи — 3391 грн.;
  • учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції гідності — 1491 грн.;
  • особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною — 4 421 грн.;
  • членам сімей загиблих — 966 грн.;
  • учасникам війни — 612 грн.

Виплата грошової допомоги проводиться шляхом перерахування коштів місцевими органами соціального захисту населення, центрами по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат на спеціальні рахунки військових частин, установ, організацій за місцем їхньої служби.

Тобто, якщо ви учасник бойових дій, член сім’ї загиблого, військовослужбовець чи пенсіонер, і щороку отримуєте таку виплату — вас повинні включити в списки на виплату автоматично, але якщо ви сумніваєтесь у цьому — зверніться з відповідною заявою до органу соцзахисту населення або ж уточніть у військовій частині чи органі соцзахисту, чи внесли вас у списки на виплату.