«Безпека починається з тебе»

Команда Забузького ліцею бере участь у Всеукраїнському змаганні шкіл з безпеки дорожнього руху. Учасники завершили 1 етап і приступили до виконання завдань 2 етапу. 19 травня у закладі організували освітній марафон «Безпека починається з тебе».

На заході ділитися знаннями про Правила дорожнього руху, особисту безпеку, захист дітей у автомобілі та про те, як можна врятувати життя. Учасники марафону визначили системи активної безпеки у транспортних засобах й фактори ризику у ДТП.   Поліцейський офіцер Рівненської ТГ  Василь Стернічук   розповів учасникам про найбільш розповсюджені причини дорожньо-транспортних аварій у нашій місцевості,  про відповідальність за порушення Правил дорожнього руху та перші дії під час ДТП.  Фельшер Забузької амбулаторії ЗПСМ Алла Гончарук розказала про актуальність першої долікарської допомоги, хто повинен надавати таку допомогу, які можуть бути ситуації та як потрібно надати першу домедичну допомогу для того, щоб врятувати людині життя. Після чого було  продемонстровано алгоритм проведення серцево-легеневої реанімації для дітей та дорослих.

По завершенні заходу  кожен охочий мав змогу оглянути  поліцейський автомобіль, посидіти за кермом, увімкнути проблискові маячки та розпитати все, що цікавить.