До війська вирушають юнаки

Щороку, зазвичай, призовна кампанія до Збройних сил України проходить у два етапи – весняний та осінній. Не став винятком і нинішній рік. Здається, недавно з плацу Любомльського військкомату, який перейменовано на відділ Ковельського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки представники влади, рідні та знайомі проводжали до війська юнаків із нашого краю. А ось сьогодні тут знову було людно.

І хоча перша осіння відправка призовників була не такою урочистою, позитивних емоцій також вистачало, адже на службу вирушали хлопці, котрі вже давно чекали цього моменту і, зрозуміло, до нього готувалися. Саме їм, в першу чергу, а також їхнім батькам подякував за підготовку та виховання начальник відділу підполковник Василь Дмитрук. Також він наголосив, що хлопці проходитимуть службу у Сухопутних військах і це також їх свідомий вибір.

— Сьогодні під час першої відправки вирушають на службу восьмеро призовники із усіх територіальних громад Любомльщини, — каже Василь Семенович. — З обласного збірного пункту вони будуть направлені для проходження служби до армійських частин Сухопутних військ, а там у свою чергу вивчатимуть можливості щодо скерування їх у навчальні центри Збройних сил України. Загалом же під час осіннього призову, який триватиме протягом двох місяців наші земляки поповнять ряди не тільки Сухопутних військ, а й інших, зокрема Державної прикордонної служби та Національної гвардії. Всього це більше трьох десятків громадян призовного віку..

Крім того, слід зазначити, зростає відповідальність від ухилення від призову в тому числі фінансові санкції. Тому чимало юнаків сьогодні все більше схиляються до контрактної форми проходження служби під час якої випадає можливість не тільки здобути певну спеціальність, а й отримати стабільну роботу.