Ініціативним можна бути і без широких повноважень

Словосполучення «сільський староста» у нашому лексиконі з’явилося із впровадженням адміністративної реформи, коли місцеві ради укрупнювалися, об’єднуючись у територіальні громади. Нагадаємо, на  наших теренах цей процес стартував у 2017 році, коли на карті тоді ще Любомльського району, навесні з’явилася Вишнівська громада, а восени — Любомльська, Головненська, Рівненська.

Спершу обов’язки старост в об’єднаних громадах виконували сільські голови, які на момент об’єднання перебували на посадах, а минулої осені, коли разом з місцевими виборами фактично завершився процес децентралізації, старости почали працювати вже без приставки «в.о.». Варто зазначити: не всі екс-голови сіл після виборів пересіли у нові крісла. Скажімо, у Рівненській громаді взагалі відмовилися від таких штатних одиниць. Нові люди прийшли у Хворостові, Підгородному, Почапах, Римачах, Штуні.

Сьогодні ми продовжуємо цикл публікацій, присвячених новим старостам, і сьогодні наш співрозмовник — Віктор Мишак. Цікаво, що Віктор Володимирович народився, проживав і проживає у  Куснищах, а вже майже рік працює старостою Підгородненського округу — так би мовити, навіть не у сусідньому селі.

Подробиці читайте у сьогоднішньому номері газети «Наше життя»

Придбати газету можна у магазині «Хліб» у центрі міста або ж на міському ринку (підприємець Віктор Лобко).