Сесію розпочали привітаннями, а закінчили «козлами»

9 грудня депутатський корпус Любомльської територіальної громади зібрали на позачергову сесію. Перед початком пленарного засідання міський голова Роман Ющук привітав народних обранців з нещодавнім святом – Днем місцевого самоврядування. Низці депутатів від імені міської ради були вручені подяки та цінні подарунки.

Не залишилися поза увагою й волонтери, працю яких на благо громади також відзначили словами вдячності й щиросердечними вітаннями.

Щодо самого порядку денного пленарного засідання, то він налічував 10 питань. Окремі з них потребували термінового погодження депутатами, що і стало причиною скликання позачергової сесії.

Відтак, було затверджено план діяльності міської ради з підготовки регуляторних актів на 2022 рік, а також низку проектів землеустрою та землекористування.

Не менш термінового погодження потребували зміни до програми розвитку галузі ЖКГ, оскільки міськрада вирішила прийняти участь в оголошеному центральними органами влади конкурсі на придбання комунальної техніки.

На завершення роботи депутати продовжили контракт терміном на 3 роки директорам: музичної школи Ларисі Богачевській та будинку культури Людмилі Хомік.

В «різному» міський голова Роман Ющук повідомив, що чергова сесія відбудеться 23 грудня, тоді й планується затвердження бюджету громади на наступний рік.

Представники громадськості, котрі були присутніми у сесійній залі звернулися до народних обранців з проханням навести лад на приринковій території.  “В базарні дні – на проїхати, не пройти: підприємці виставляють свої “козли” не тільки на тротуари, а на проїжджу частину. Я особисто декілька раз робив зауваження – реакції ніякої. Тоді викинув ці “козли” через паркан, за декілька хвилин знову поставили…В кінці кінців, хтось може навести там порядок”, – обурювався місцевий житель Гергій Гурбич.

Ще одне актуальне питання стосувалося бродячих тварин, яких у місті розвелося чимало. Втім до єдиного рішення, що з цим робити прийти так і не вдалося. Як кажуть – відклали на потім.