Світязька резиденція святого Миколая – можливість повірити в казку

Тепер навіть складно уявити, як жили наші діти без веселощів і розваг у похмуру та холодну пору року. Вони з нетерпінням чекали зимових канікул, аби разом із батьками вирушити до великих міст у пошуках нових та цікавих вражень. Але серед звичайних людей завжди знайдуться чарівники, які здані перетворити звичайне буденне життя у казку. Ось так, завдяки сприянню родини підприємців Ірини та Василя Печуків, а також Ольги Романюк; організаторів дитячого дозвілля Іванни Жипи та Людмили Захарко; ведучої Марії Ханзерук та декораторки Марії Козуліциної; кондитерки Людмили Гірич та фотографа Влада Мальцева, на центральному пляжі озера Світязь запрацювала резиденція святого Миколая. Підтримав та допоміг у створенні проєкту і місцевий голова Шацької селищної ради Сергій Карпук.

Аж не віриться, що усе це відбувається на нашій Шаччині! Літній сезон відпочинку плавно перейшов у зимовий, і тепер не доведеться вирушати на пошуки веселих розваг, а, навпаки, зустрічати у гості містян. Наше озеро стало відомим ще й як місце, де збуваються мрії дорослих та дітей.

Вже з першого грудня святий чудодійник та його помічники радо зустрічають і дорослих, і малих у своєму бунгало «Island». І це триватиме майже до кінця січня, адже свято має відчути кожен. Цьогорічна резиденція та розважальна програма значно відрізняються від минулорічних: безліч декорацій на стінах і домотканих килимів на підлозі, оригінальні меблі, прикрашені ялинки, гори подарунків та іграшок, а ще – святково накриті столи для споживання привабливих смачних десертів. Повітря пронизане ароматом хвої, імбирного печива, славнозвісних брендових пампухів  та гарячих напоїв «Казкового кафе». Саме там можуть зачекати на своє чадо батьки, поки діти знайомляться із резиденцією, Миколаєм, сніговиком та лісовичками, беруть участь у тематичних майстер-класах, пишуть листи та надсилають казкову пошту, слухають легенду Надії Ковальчук та Мирослави Карпук, танцюють, співають пісень та отримують подарунки. А після усіх цих розваг і вони залюбки можуть посмакувати не лише авторськими десертами, а й піцою від «Заїжджого двору» та світязькими пончиками.

Не зовсім звичайною є святкова крамниця, де замість загальноприйнятих грошових одиниць можна розрахуватися лише жолудями, каштанами та горішками. Отримати таку незвичайну «валюту», для придбання смачних подаруночків, сувенірних листівок, іграшок та іншого, допоможе спеціальний обмінний пункт. До прикладу, ціна листівки – один жолудь.

Подбали організатори свята й про тих, хто не зможе сюди дістатися. Варто лише замовити відеопривітання від казкових героїв та Миколая, і рідні люди, друзі та однокласники переглянуть тематичний ролик у будь-якому населеному пункті країни та поза її межами.

Але, мабуть, найприємнішим та найочікуванішим моментом свята стане розіграш лотереї, адже на переможця чекає суперприз: подорож до Карпат.

Враження організаторів та відвідувачів свята

Організаторка дитячого дозвілля Іванна ЖИПА: «Створити такий масштабний проєкт було нелегко. Спершу усе продумували, розраховували; спланували час та дії. Було чимало недоспаних ночей і хвилювань. Але це згуртувало нашу команду, яка згодом перетворилася на міцну сім’ю. Усі її представники старанно та відповідально йшли вперед. І найбільшою винагородою став результат: вир позитивних емоцій, вогники щастя в дитячих оченятах, море радості та дзвінкого сміху.

Підбивши підсумки минулорічної діяльності, ми поставили за мету створити значно масштабнішу Резиденцію, орієнтовану також на сімейний відпочинок. Хотілося, щоб батьки не чекали та не мерзли на вулиці, а могли також поринути в святкову атмосферу. Ось так і виникли казкове кафе та крамничка лісовика. Хоч ціна за розважальну програму спершу здалася високою, та згодом усі зрозуміли: воно вартує того.

Приємно, що резиденцію святого Миколая відвідують як окремі гості, так і екскурсійні групи не лише з Шаччини, а й усієї Волині: Луцька, Нововолинська, Володимир-Волинського, Ковеля, Олеська, Любомля, Забужжя, Каменя-Каширського, Люблинця, Лукова, Ягодина, Головна. А 18 грудня наша команда подарує казкове дійство дітям, яких відносять до незахищених верств населення, адже свято має відчути кожен. Тішить, що ми отримаємо змогу віддати малечі часточку свого душевного тепла».

Ведуча Марія ХАНЗЕРУК: «Ми зробили усе можливе, аби дорослі та діти змогли відчути та насолодитися атмосферою різдвяно-новорічних свят: розважитися, помріяти, поспілкуватися, розділити радість з близькими, отримати різноманітні смакові задоволення та інше. Але передусім – відірвати дітвору від ґаджетів та наповнити її серця радістю і вірою у диво.

Резиденція Миколая та заходи, які у ній відбуваються, значно пожвавлюють різновид сімейного відпочинку і сприяють розвитку дитячого дозвілля Шацького краю у зимовий період. А яскраві спогади, враження та емоції назавжди залишаться у пам’яті дорослих та дітей».

Фотограф Влад МАЛЬЦЕВ: «Діти настільки захоплені розважальною програмою та казковими героями, що не звертають на мене особливої уваги. А я в цей час намагаюся «зловити» якомога більше яскравих моментів. Приємно вражає, що вони не бояться професійної камери та самі просять сфотографувати їх із Миколаєм. Малеча вміє гарно позувати, впевнено дивитися у камеру та дарувати щирі усмішки».

Кондитерка Людмила ГІРИЧ: «Я навіть дещо розгубилася, коли отримала пропозицію від організаторів свята щодо реалізації власної випічки та десертів у міні кафе резиденції. Адже вагалася, як обрати саме ті десерти, які допоможуть гостям отримати відчуття новорічних свят. І я погодилася, адже з їх наближенням хочеться не лише отримувати радість, а й дарувати іншим. Це – мій перший досвід у такому форматі, моя нова робота, новий етап життя».

Шачанка Тетяна ЯНОВЕЦЬ-ХОМ’ЯК: «Нещодавно відвідали з донечками резиденцію святого Миколая. Скажу чесно, я була приємно вражена щодо високого рівня підготовки та організації цього святкового проєкту, адже усе навкруги продумано до найменших дрібниць. Дуже сподобались костюми героїв, оформлення залу, смачнющі тістечка, а найголовніще – щирі усмішки, з якими нас там зустріли.

Я думала, що моїх дітей вже нічим не здивуєш і особливо не зацікавиш: по дорозі до резиденції менша донечка, семирічна Стефанія, запевняла, що буде краще провести час у «Нестер-Хаусі», а старша, дев’ятирічна Христинка, відразу попередила, що навіть не збирається водити хороводи з малюками. Але казкова атмосфера закладу створила справжнє диво та, ніби зачарувала дітей.  Вони водили хороводи, співали, танцювали, приймали участь в квестах тощо. Дві години промайнули непомітно, і аж ніяк не хотілося йти додому, тому пообіцяла донечкам повернутися сюди знов. Безмежно вдячна всім організаторам свята за створення на березі Світязя справжньої казки».

Світязянка Руслана ВІЛЬНЕР: «Відвідала разом із дітьми резиденцію святого Миколая. Усі разом зарядились енергією передсвяткового відчуття, поринувши у казковий світ. Дуже гарно провели час, який чомусь прошмигнув непомітно».

Людмила МАКСИМЧУК