«МОЖЕМО ВІДЧУВАТИ СТРИМАНИЙ ОПТИМІЗМ», – АРЕСТОВИЧ ПРО СПРОБИ НАСТУПУ ОКУПАНТІВ

Радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович у зверненні 4 березня о 12.30 повідомив, що ситуація в Україні залишається контрольованою. Противник учора після поповнення резервів і тилових запасів почав рухатися на окремих напрямків, однак загалом ситуація є оптимістичною.

Енергодар

«Найбільшого успіху противник досяг у місті Енергодар, частково встановивши контроль над Запорізькою АЕС. Також противнику вдалося пройти далі біля міста Вознесенськ – це орієнтовно напрямок від Миколаєва на Кривий Ріг. Наші війська його зупинили, йде бій, всі спроби противника просунутися безпосередньо у бік Миколаєва були відбиті».

Київ, Харків та Охтирка

«Інша гаряча точка – північний захід від Києва. Зараз там ідуть бої – наземні частини, авіація, артилерія зупиняє противника. Харків та Охтирка піддаються нищівним ударам противника, але оборона тримається. Про ситуацію там знають на міжнародному рівні. В Охтирці була спроба зруйнувати авіацією ТЕС, але оборона тримається, противник там зазнає величезних втрат і перекидає туди додаткові резерви, які могли б бути використані на більше небезпечних напрямках, наприклад, на Київщину. Героїчна оборона Охтирки і Харкова змусила противника зупинитися, змінити напрямок головного удару та змусила перекинути додаткові резерви. Ось що дає вправний спротив на місцях, це виграє необхідний час, щоб надійшла західна допомога та спрацювали міжнародні санкції».

Чернігів

«Чернігів витримав потужний авіаційний удар, але місто тримається. Керівництво та сили оборони утримує ворога, який не просувається».

Маріуполь

«Маріуполь частково знаходиться в облозі, але ситуація контрольована. Військові відбивають спроби ворога оточити місто остаточно. Гуманітарна ситуація там дещо напружена, але це є предметом перемовин з представниками РФ у Білорусі та перемовин керівництва України з країнами-партнерами, ситуація вирішується. Мова йде про встановлення гуманітарних коридорів для вивозу жителів та постачання продуктів першої необхідності».

Одеса

«Що стосується Одеси, то безпосередньої небезпеки немає ЗСУ. Сили оборони, керівництво області контролюють ситуацію. Нечисленні спроби флоту противника придушуються нашою артилерією у відповідь».

Підсумовуючи ситуацію Олексій Арестович відзначив, що вона контрольована:«Керівництво ЗСУ та держави вживає заходів, щоб зупинити противника на тих напрямках, де він намагається розвинути наступ. Таких напрямків небагато. Учора було нанесено кілька потужних вогневих ударів по противнику, які зупинили його просування на інших напрямках. Я думаю, що за таким порядком дій, тим, як керівництво ЗСУ вправно керує оборонною операцією, ми можемо відчувати стриманий оптимізм щодо подальших перспектив спроб наступу ворога. Думаю, ці спроби будуть зупинені і на інших ділянках».