«Полонені римою»

Поезія — це мистецтво, що вірує у правду і любов, радощі й страждання, зустрічі й розлуки, тому вона, поезія, живе й житиме, доки людське серце виповнюватимуть  найтонші і найглибші почуття.  Це голос істини, правди, і той, хто чує його, здатний піднятися на вершини духу, згуртувати націю, об’єднати людство.  Власне, у день поезії, який відзначається 21 березня, у Головненському Центрі культури, дозвілля, спорту та туризму відбулося засідання літературного кафе під гаслом «Полонені римою». На зібрання  запросили  майстрів віршованого слова громади: Ігоря Сліпчука з селища Головне, Ларису Хацер з Масловця, Ганну Пархомук зі Згорани. Автори охоче ділилися зі слухачами своїм творчих доробком. Тематика віршів —різноманітна, але найбільш хвилююче звучали твори, пов’язані із сьогоднішньою війною. Наприклад, цією темою пронизані вірші Лариси Хацер, чий син нині у рядах ЗСУ боронить Україну від загарбника. Ось вже другий рік веде своєрідний віршований щоденник війни Ганна Пархомук, кожного дня пишучи по одному віршу про війну.

Гості ділилися своїм поетичним досвідом, розповіли про свій шлях до творчості. Добірку віршів українських поетів декламувала активна читачка селища Головне, яка буквально не може жити без бібліотеки, героїня однієї із наших публікацій Анастасія Василівна Хацер. Спілкування проходило у дружній атмосфері за чашечкою кави.

Як зазначила директор Головненського Центру культури, дозвілля, спорту та туризму Наталія Вашерук, це перший подібний захід і є надія, що у майбутньому він стане традиційним.