Інженер футбольних талантів

Знаючи вже не один рік футбольного активіста Сергія Гінчука, чомусь завжди був переконаний, що за плечима у нього — роки навчання на фізкультурному факультеті, відповідно, диплом викладача фізичного виховання. Коли ж спало на думку записати з ним інтерв’ю з нагоди Всеукраїнського дня фізично культури і спорту, був приємно здивований, адже з’ясувалося, що за фахом Сергій Васильович — інженер-механік. Втім, це абсолютно не заважало його багаторічній тренерській роботі. Словом, той випадок, коли справою, яка до душі можна і без диплома успішно займатися.

«…зі спортом дружу ще зі шкільних років, — каже співрозмовник. — Навіть була думка по закінченні школи у селищі Головне, де народився і зростав, йти здобувати професію вчителя фізвиховання. Але річ у тому, що при вступі на цю спеціальність потрібно успішно скласти нормативи. І якщо у силовій частині, легкій атлетиці, гімнастиці у мене було все гаразд, то з плаванням я не був упевнений, що зможу вкластися у відведений час. Тому зважив, що краще все ж синиця у руках, аніж журавель у небі і вирішив вчитися на інженера-механіка у Луцькому державному технічному університеті. Хоча і далі продовжував вести активний спосіб життя, зокрема, займаючись футболом…»

«…у 1996 році, коли закінчив вуз,  роботу за спеціальністю годі було знайти — за вікном дев’яності, господарські структури, де могли б знадобитися інженери, закриваються — пригадує чоловік. — Того ж року у Головні відкривали секцію футболу від Згоранської ДЮСШ, яка входила до структури фізкультурно-спортивного товариства «Колос», потрібен був тренер. Люди, які небайдужі до розвитку спорту у Головні запропонували мою кандидатуру — певно відіграв свою роль той факт, що на той час я вже багато літ активно виступав за головненську футбольну команду. Вирішив спробувати. Тоді для тренерської роботи диплом фізкультурника не був обов’язковим, достатньо було мати вищу освіту. Це вже потім проходив курси, підтверджував кваліфікацію…»

Розповідь читайте у завтрашньому номері газети «Наше життя» (7 вересня 2023 року)

Придбати газету можна у магазині «Хліб» у центрі міста, на міському ринку (підприємець Віктор Лобко), у магазині «Продуктовий маркет» поблизу автостанції а також передплатити в редакції, у листонош чи заповнивши форму на сайті Укрпошти.