Улюблена робота додає життєвих сил

Без сумніву, вірність обраній професії завжди належала й належить до числа позитивних людських якостей. За великим рахунком, таких людей  можна вважати щасливими, адже вони займаються тим, що до душі. До числа таких щасливчиків належить і наша співрозмовниця, старший фельдшер Вишнівської амбулаторії  Ніна Олексіївна Мирон. Пів століття, або ж майже три чверті з прожитих літ жінка присвятила роботі у медичній галузі і продовжує працювати й нині.

«Робота була не з легких. Зазвичай на обслуговуванні мала 1300-1400 людей, крім того, треба було слідкувати, регулярно відвідуючи вдома, за здоров’ям немовлят, яких щороку народжувалося близько тридцяти — не те, що нині 12-15, — пригадує Ніна Олексіївна. —  Нормальних доріг ще не було, добиралася до пацієнтів на велосипеді, а телефони були лише у сільраді, колгоспній конторі і в одного жителя села, який тоді працював у військкоматі. Тож і першу медичну допомогу доводилося надавати, і пологи на дому якось приймала…Це тепер у нас чудові умови праці: просторі приміщення, нова сучасна апаратура, автомобіль, який швидко доставить лікаря до пацієнта, та й дороги значно кращі».

Розповідь читайте у завтрашньому номері газети «Наше життя» (21 вересня 2023 року)

Придбати газету можна у магазині «Хліб» у центрі міста, на міському ринку (підприємець Віктор Лобко), у магазині «Продуктовий маркет» поблизу автостанції а також передплатити в редакції, у листонош чи заповнивши форму на сайті Укрпошти.