До Любомля завітала «Територія здоров’я»

Щоб надати якісні медичні послуги більшій кількості людей, зорієнтувати їх на здоровий спосіб життя, команда фахівців центру продовжує виїзні заходи в містах і селах області. Активності, ініційовані головним державним санітарним лікарем Волині Наталією Янко, цього разу відбулися в Любомлі. Їх приурочили до Всесвітнього дня серця. З цієї нагоди центр міста став територією здоров’я та безоплатної медичної допомоги. Вперше за час виїзних заходів відбулися консультації кардіолога та обстеження на флюорографі. Про це інформує Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Вітаючи мешканців і гостей Любомля, Наталія Янко наголосила на важливості профілактики. Контроль стану здоров’я та регулярні обстеження дозволяють вчасно виявити і зреагувати на загрозливі для організму симптоми. Зокрема, потрібно стежити за показниками кров’яного тиску, холестерину та цукру в крові – це дієві методи у профілактиці неінфекційних захворювань, зокрема, серцево-судинних. Правильне харчування, контроль своєї ваги, відмова від шкідливих звичок – усе це покращує самопочуття і додає сил.

Головний державний санітарний лікар Волині також закликала дорослих і дітей зміцнювати імунітет завдяки щепленням проти кору та інших вакцинокерованих інфекцій, як це передбачено Національним календарем. Вакцини для таких щеплень забезпечує держава, вони безоплатні для людей.

Наталія Янко переконана: дбаючи про своє здоров’я, кожен робить внесок у Перемогу. Адже профілактика захворювань або виявлення їх на ранніх стадіях – це зменшення навантаження на медичну систему, котра зараз, насамперед, зосереджена на допомозі нашим захисникам і захисницям.

У Любомлі на «Території здоров’я» було надано близько 300 послуг. Зокрема, 25 людей зробили електрокардіограму та проконсультувалися з кардіологом. Сімейний лікар оглянула 30 людей, стільки ж – окуліст, 16 – дерматолог, десятеро зробили флюорографію. Як завжди, відбувалися вимірювання артеріального тиску, рівня цукру в крові, швидкі тести, вакцинація, консультування щодо здорового харчування, майстер-класи з гігієни рук.

Діти розважалися, малювали, вчилися розрізняти корисну та шкідливу їжу.

Завдяки партнерам із Волинської організації Товариства Червоного Хреста України відбулися заняття з елементами творчості для покращення емоційного стану та зниження рівня стресу, а також навчання з надання домедичної  допомоги.

Волинський обласний центр конролю та профілактики хвороб, його Ковельський відділ і Любомльське відділення дякують за сприяння та підтримку заходу керівництву Любомльської громади і особисто міському голові Роману Ющуку. Також вдячні керівникам і медикам місцевого центру первинної медичної допомоги, котрі надавали послуги на «Території здоров’я».