Бригаду тероборони з Волині підсилили танками

51-й окремий Камінь-Каширський батальйон 100-ї бригади тероборони Волині, який зараз виконує бойові завдання на Лиманському напрямку, підсилили танковим підрозділом.

Про це Суспільному розповів пресофіцер бригади Сергій Хомінський. З його слів, підрозділ уже показав хороші результати на передовій.

53-річний командир танка Михайло у війську прослужив 21 рік. Після 24 лютого минулого року, каже, довелось перекваліфікуватися на танкіста.

“Ота злість стала поштовхом піти і помститися їм за все, що вони нам зробили. Адреналін там зашкалює, можна сказати так. Велике бажання попасти і радість від того”, — говорить командир танка.

Як розповів водій-механік танка Вадим, до Т-72-го воював на Т-64-му під час антитерористичної операції. Техніка, каже, складніша в управлінні від західних зразків.

“Це як Жигулі і Мерседес. Це Жигулі, а Леопард — це Мерседес. Все там на кнопочках, телевізори, камери. Все для зручності механіка, навідника. Я б дуже хотів поїхати відучитись чи на Абрамс, чи Леопард – було б дуже цікаво поїздити повоювати”, — зазначив боєць.

Бригаду тероборони з Волині підсилили танками
Водій-механік Вадим. Фото: 100 Бригада Тероборони Волині
Танкісти 100-ї бригади влучають по заданій цілі і стараються якнайшвидше покинути позиці. Працюють із прихованих позицій так, щоб війська РФ не встиг помітити.

“Виїхав, вистрілив, нічого не думаєш, тільки відпрацювати як потрібно і повернутися назад. Найбільше бажання — це повернутися додому живим-здоровим, обійняти батька і з’їздити на могилу матері”, — каже навідник танка Роман.

У квітні 2023 бійців 100-ї бригади ТРО Волині передислокували для виконання бойових завдань на сході. Українсько-білоруський кордон нині під охороною інших бригад.

З весни військові бригади неодноразово звітували про успіхи на передовій і знищення російського озброєння, техніки та особового складу. У червні бригада відзначила на передовій п’яту річницю від дня створення.

У вересні 2023-го тероборонівці з допомогою дрона знищили бліндаж російських військових. У знищеному бліндажі був особовий склад однієї з бригад РФ.