Дивовижна доля державного хору УНР

У 1919 році Глава Директорії Симон Петлюра (1918-1920) вирішив створити державний хор Української Народної Республіки (УНР). Він, на його думку, мав би презентувати українську музичну культуру у світі. Це входило в його концепцію побудови незалежної й самостійної України. Вона «базувалася на трьох основних мурах: армія — запорука державної безпеки, наука — поступ України до світового самоутвердження і культура — національне тло, без якого самовизначення будь-якої нації і держави стає справою зовсім марною».

Було два достойних кандидати, кому можна було доручити цю поважну справу. Це Кирило Стеценко, композитор, хоровий диригент та Олександр Кошиця, теж композитор, громадський діяч. Вибір випав на долю Кошиця. На початку того ж року Олександр Антонович приступив до справи.

Подробиці читайте у завтрашньому номері газети «Наше життя» (18 січня 2024 року)

Придбати газету можна у магазині «Хліб» у центрі міста, на міському ринку (підприємець Віктор Лобко), у магазині «Продуктовий маркет» поблизу автостанції а також передплатити в редакції, у листонош чи заповнивши форму на сайті Укрпошти.