Нардеп один, помічників — футбольна команда

У парламенті 9-го скликання Волинь представляють шестеро народних депутатів. Загалом вони мають 70 помічників-консультантів. Майже третина з них працює з Вячеславом Рубльовим, для якого це скликання Верховної Ради є першим. Водночас найменше — 5 помічників — у політика і бізнесмена з багаторічним досвідом Ігоря Палиці.

Після повномасштабного вторгнення Росії на сайті Верховної Ради приховали інформацію про помічників народних обранців. Ця інформація досі відсутня у профайлах політиків. Наприкінці 2023 року на запит журналістів програми «Схеми» (Радіо Свобода) Апарат Верховної Ради відмовив у наданні такого роду інформації.

На запит Центру журналістських розслідувань «Сила правди» апарат парламенту надав перелік помічників народних депутатів, які виконують відповідні функції станом на січень 2024 року. Втім, там не уточнили, хто з них отримує зарплату, а хто, так би мовити, працює на громадських засадах. Хто ці люди, з’ясовувала журналістка згаданого Центру розслідувань Ольга Юсковець. Ми ж пропонуємо нашим читачам ту частину її матеріалу, що стосується помічників народного депутата Ігоря Гузя, який у парламенті представляє наш округ.

Подробиці читайте у завтрашньому номері газети «Наше життя» (15 лютого 2024 року)

Придбати газету можна у магазині «Хліб» у центрі міста, на міському ринку (підприємець Віктор Лобко), у магазині «Продуктовий маркет» поблизу автостанції а також передплатити в редакції, у листонош чи заповнивши форму на сайті Укрпошти.

З повним текстом статті можна ознайомитися на сайті Центру журналістських розслідувань “Сила правди”