Майбутнє громади — на першому місці*

Дорогі земляки! 23 вересня 2020 року я подав до Любомльської  територіальної виборчої комісії документи для реєстрації кандидатом на посаду голови Любомльської міської об’єднаної територіальної громади. Це вже вчетверте за останні 6 років я беру участь у місцевих виборчих перегонах.

6 років тому любомльчани вперше обрали мене міським головою і так сталося, що у зв’язку з реформами у нашій країні за ці останні 6 років я уже тричі йшов на вибори міського голови, голови ОТГ і любомльчани тричі висловлювали мені свою довіру. Гарним стимулом є те, що з кожними виборами відсоток довіри був більшим, ніж попередній. Тому я вдячний всім і кожному за підтримку.

За цей невеликий проміжок часу я маю надію, що  не втратив довіри людей та можу з впевненістю сказати, що мені не соромно дивитися людям в очі, адже за період роботи на посаді міського голови, голови ОТГ мені разом із командою вдалося реалізувати дуже багато проектів для розвитку Любомльської міської ОТГ. Так, звичайно, залишається ще багато невирішених справ. Для цього нам усім необхідно об’єднуватися й активно включатися в процеси розвитку.

За ці роки відбулося багато змін. Найбільш знаковим є те, що наприкінці 2017 року ми створили Любомльську міську об’єднану територіальну громаду, до складу якої увійшло 14 сіл: Бірки, Скиби, Запілля, Красноволя, Лисняки, Куснища, Городно, Підгородне, Вілька-Підгородненська, Боремщина, Застав’є, Почапи, Чорноплеси, Вигнанка із центром громади у місті Любомль. А у 2020 році відбулося доєднання і до нас приєдналася Зачернецька сільська рада. Однак, Кабінет Міністрів України на засіданні 13 травня затвердив перспективні плани формування територій громад п’яти областей, серед них і  Волинської області. На жаль, згідно з новим перспективним планом Волинської області, було від’єднано Зачернецьку сільську раду від Любомльської міської ОТГ та цю сільську раду приєднано до Смідинської ОТГ Старовижівського району. Проте, ще залишаються шанси повернути Зачернецьку сільську раду до складу Любомльської міської ОТГ.

25 жовтня цього року мають відбутися чергові місцеві вибори. Особливістю цих виборів буде те, що участь у них будуть брати чимало політичних партій, які і формуватимуть  депутатський корпус нової ради.

На початку серпня я прийняв рішення йти на вибори від політичної партії «За майбутнє» та вести свою команду від цієї політичної сили.

Моя команда — це команда професійних людей, які щодня вирішують проблеми, котрі виникають в громаді. Це команда однодумців, які хочуть вирішити безліч важливих питань простої, пересічної людини. У нас вже є досвід, історія, всі ми знаємо місцеві проблеми і готові їх вирішувати.

Ми виступаємо за розвиток місцевого бізнесу та залучення інвестицій. Любомльська міська територіальна громада повинна бути інвестиційно привабливою, яка потужно розвивається і на яку рівняються інші ОТГ

І я разом із командою політичної партії «За майбутнє» робитимемо все можливе, аби спільними зусиллями реалізовувати ці плани.

Політична партія «За майбутнє» — це нова потужна політична сила, з якою у Любомльщини з’являться найкращі можливості. Ця політична сила має своїх представників у Верховній Раді і головою партії є волинянин, народний депутат України Ігор Палиця, який завжди відстоює права місцевого самоврядування на вищому рівні, дбає за розвиток територій та надає цим територіям серйозну фінансову підтримку.

Сьогодні на Волині створена сильна команда «За майбутнє», яка об’єднала 5 народних депутатів України з Волині, а саме: Ігоря Палицю, Ігоря Гузя, В’ячеслава Рубльова, Ірину Констанкевич та Степана Івахіва. З такою командою ми зможемо реалізувати багато намічених планів для розвитку нашої ОТГ.

Моя мета — зробити Любомльську міську ОТГ багатою європейською громадою, у яку вигідно інвестувати.

Я можу чітко пообіцяти: є і буду головою для жителів нашої громади і відповідальний тільки перед ними. І саме інтереси громади для мене завжди на першому місці. Я працюю з людьми і для людей.

Шановні земляки! Я разом із командою політичної партії «За майбутнє» сподіваємося на вашу підтримку та довіру, бо наша громада варта того, щоб всі наші з вами задуми, проекти та плани стали реальністю! А наша ОТГ – окрасою Волині! 25 жовтня 2020 року не будьте байдужими, адже від вашого вибору залежить майбутнє.

З повагою Роман ЮЩУК.