Допомогти, підтримати, вселити надію

У нашій державі значна увага приділяється допомозі дітям з особливими освітніми потребами.  саме тому по всій україні розширюється мережа інклюзивно-ресурсних центрів, мета яких допомогти адаптуватися дитині з особливими освітніми потребами в освітньому просторі і просто – в житті, суспільстві. майже рік тому такий заклад відкрили і у Любомлі.

Директор установи Валентина Богдан розповідає: «Нині центр обладнаний сучасними меблями, оснащений реабілітаційним обладнанням (спортивний комплекс з рукоходом, реабілітаційні бруси, сходинки, дитячий балансир, сухий безкаркасний басейн, сухий душ, м’які модулі тощо), засобами корекції та ігровими матеріалами, комп’ютерною технікою, телевізором». Окрім керівника, тут працює два практичні психологи, вчитель-дефектолог, логопед, реабілітолог. Вже незабаром штат поповниться ще трьома працівниками: вчителем-дефектологом, реабілітологом, а також  водієм, адже для установи придбали спеціалізований автомобіль для надання виїзних корекційно-розвиткових послуг по місцю проживання дітей з ООП, що дасть можливість охопити більшу кількість діток. До того ж не всі батьки мають змогу приїхати до центру.. Постійними відвідувачами центру є понад півсотні діток з особливими освітніми потребами. Окрім того, періодично його послугами користуються дітки не тільки з Любомльської, а й інших ОТГ.

«Нам регулярно надають різного роду допомогу небайдужі люди, — продовжує Валентина Богдан. — Допомагає міська рада, міський голова. До речі, за рік співпраці з ним  неодноразово переконалася — це єдиний керівник, в якого слово не розбігається зі справою. Не лишається осторонь і народний депутат від нашого округу Ігор Гузь. Зокрема, за його сприяння нещодавно було придбано низку різноманітного обладнання для кабінетів: «бульбашкову» колону, соляну лампу, світильник «зоряне небо», крісло «груша», спортивний батут тощо». «Без сумніву, такі заклади дуже потрібні, — каже помічник нардепа Андрій Бокоч (на фото — ліворуч), який вчора разом із заступником міського голови Олегом Зламанюком завітав до Центру, аби поспілкуватися з колективом. — Ми стараємося надавати максимальну підтримку подібним закладам, тож і Любомльський не стане винятком» До речі, вчорашній день для інклюзивно-ресурсного центру був особливим не тільки тому, що сюди завітав представник парламентаря. З нагоди Дня осіб з обмеженими фізичними можливостями,  для діток і батьків тут провели тематичний захід «Мистецтво жити разом», а вихованці міського будинку школяра показали маленьким відвідувачам закладу виставу.

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *