В Любомлі зустрілися із відомими українськими письменниками

18 грудня  в Любомльському краєзнавчому музеї, в рамках проекту «Музейні діалоги», відбулася зустріч із творчим подружжям: письменником, драматургом, журналістом Володимиром Лисом та поетесою, прозаїком, публіцистом Надією Гуменюк.

Володимир Савович виходець із Любомльщини, народився у селі Згорани, тісні стосунки із земляками підтримує постійно, а дехто із них став прототипом його літературних героїв. З Любомльським краєзнавчим музеєм письменник також співпрацює давно, можливо з тих пір, коли почав працювати у місцевій районній газеті. Саме із цього періоду біографії розпочав свою розповідь пан Володимир. Зрозуміло ж, окремо зупинився на деяких деталях написання та екранізації власних романів, поділився творчими планами на майбутнє.

А ось дружина письменника Надія Павлівна пригадала свою ранню творчість, перші кроки у поезії та найбільшу в її житті нагороду, яка також була першою – поїздку в міжнародний табір «Артек».

Згодом зустріч дійсно переросла у чудовий діалог у якому звучали не тільки запитання до відомих українських авторів книг, а й роздуми про їх творчість, пошук нових ідей і найкращі побажання від земляків.

One Comment

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *