Трапилося цими днями: інформує Любомльський відділ поліції

У період з 30 березня по 6 квітня до Любомльського відділу поліції надійшло 92 звернення громадян. З них 49 розглянуто відповідно до Закону «Про звернення громадян» та по 16 фактах відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. З числа зареєстрованих кримінальних правопорушень — по 2 випадки крадіжок, шахрайство, злочинів проти довкілля, 3 — нанесення тілесних ушкоджень, 1 — незаконного заволодіння транспортним засобом.

Упродовж тижня на дорогах району трапилась одна дорожньо-транспортна пригода без потерпілих. За цей же період поліцейські виявили 4 факти керування транспортними засобами напідпитку (з початку року 48 ), а працівники груп реагування патрульної поліції зафіксували 84 порушення Правил дорожнього руху (з початку року 1566).

Також, поліцейські зафіксували 5 випадків перебування осіб у громадських місцях напідпитку, у 7 випадках виявлено громадян, які палили тютюнові вироби у заборонених місцях, а також 6 випадків завідомо неправдивого виклику спеціальних служб.

В рамках профілактики поширенню коронавірусу станом на 6 квітня правоохоронці перевірили усіх 239 осіб, які повернулися з країн ЄС та надали добровільну згоду на самоізоляцію протягом наступних 14 днів. Зокрема, під час таких заходів, до громадян доводилась інформація щодо необхідності перебування за місцем проживання, задля власної безпеки та безпеки оточуючих, порядку дій у разі погіршення стану здоров’я, а також наголошено про відповідальність за порушення правил карантину.

Разом з тим поліцейські закликають жителів району з розумінням поставитися до встановлених обмежувальних заходів та без необхідності не покидати житло, а громадян які повернулися з країн ЄС — самоізолюватися.