Сесія міськради: про що йшлося

Чергова сесія Любомльської міськради відбулася сьогодні у міському будинку культури.

Найбільше дискусій викликали питання затвердження стартової ціни та умов продажу окремих об’єктів приватизації. Йдеться, зокрема, про один із павільйонів на так званому «малому ринку». Це питання депутати виносили на голосування двічі, оскільки не могли дійти згоди щодо початкової ціни лоту. Чиновники міськради пропонували встановити її у розмірі понад 1 млн.  грн., окремі депутати — майже 2,5 мільйона. У підсумку була все ж підтримана пропозиція керівництва міськради.

У продовження «майнової» теми депутати доповнили перелік об’єктів комунальної власності міської ради, що підлягають приватизації у 2020 році, додавши туди міську лазню. Дехто з учасників дискусії наполягав на хоча б частковому збереженні профілю закладу.

Чимало питань депутати адресували запрошеним на засідання начальнику Любомльського відділу поліції Анатолію Близнюку та керівнику ДП «Любомльський лісгосп» Володимиру Туревичу.

Також в ході роботи були внесені зміни до Положення про порядок призначення та звільнення з посади керівників підприємств, установ, організацій, майно яких перебуває у комунальній власності Любомльської міської ради, розглянуті земельні, організаційні та інші питання.

У розділі «різне» депутати підтримали пропозицію, виконкому, яку озвучив міський голова Роман Ющук, щодо скасування заходів до Дня міста, які традиційно проводяться на другий день Трійці і в цьому році припадає на 8 червня.