МЕМОРІАЛ КОРПОНАЯ

Ім’я Адальберта Корпоная добре відоме українським любителям футболу. Свого часу він виступав за команди вищої ліги, довелося пограти за луцьке «Торпедо» та любомльський «Рубіж». Завершував кар’єру гравця вже Шацьку, де й оселився.

Там же почав працювати тренером і спортивним функціонером, посівши посаду віце-президента федерації футболу Волині та голови комітету пляжного футболу. Тому після того, як в результаті хвороби в досить ранньому віці відійшов у вічність, на його честь проводяться змагання з пляжного футболу – Кубок Світязя. Меморіал Адальберта Корпоная, який нинішнього літа проходив на березі мальовничого волинського озера вже вчетверте, зібрав дванадцять команд з усієї області. В пам’ять про свого колегу не могли відмовитися від участі й любомльські футболісти. Змагання тривали протягом трьох днів – із 7 по 9 серпня. Спочатку ігри проходили у групах, а потім переможці зустрічалися у фінальній частині. Любомльському «Рубежу» після невдалого старту у перших іграх, таки вдалося вийти із групи, і в 1/8 фіналу перемогти команду Ківерців.

На більше любомльчан не вистачило, адже в наступній фазі турніру суперники виявилися досить міцними. Відтак, після поразки від ковельчан наші земляки змінили свій статус з учасників на глядачів. «Але участю у змаганнях цілком задоволені, враховуючи, що в нинішніх умовах наші гравці не мають відповідної ігрової практики, тим більше в змагання з пляжного футболу», — ділиться президент ФК «Рубіж» Андрій Мохнюк. Щодо переможців, то ними вдруге поспіль стали футболісти луцького «Сантехбуду», які у фінальному протистоянні здолали «кривдників» нашої команди ковельський «ВПМУ». Церемонію нагородження переможців провели Олександр Жуматій, президент Асоціації пляжного футболу Волині, Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, Володимир Самусєв, заступник голови Шацької РДА, Артем Федецький, колишній гравець національної збірної України з футболу та Олег Герасимюк, екс-гравець луцької «Волині».

Футболісти «Рубежа» висловлюють подяку президенту клубу Андрію Мохнюку за фінансову підтримку, виділену на проведення турніру.