І з «Москвича» лишивсь «кабріолет»… (ФОТО, ВІДЕО)

Любомльські рятувальники відпрацьовували навики взаємодії під час ДТП

Як ми вже повідомляли, нещодавно Любомльська ДПРЧ-10 отримала на озброєння нове спецавто — повнопривідний автомобіль на шасі «Ford Ranger» оснащений електричними лебідками, сучасним обладнанням для рятування людей під час ДТП, надання постраждалим першої долікарської допомоги, сучасними засобами зв’язку, освітлення місця події тощо.

Ну а вчора наші рятувальники проходили навчання з вдосконалення навичок по деблокуванню потерпілого при ДТП та виконанню аварійно-рятувальних робіт, пов’язаних із ліквідацією наслідків дорожньо-транспортних пригод за допомогою нового аварійно-рятувального інструменту.

Поділитися своїм досвідом з колегами до Любомля прибули фахівці аварійно-рятувальної групи обласного управління ДСНС Сергій Кізімчук та Олександр Серединський.

Зокрема, відпрацьовувалися найпоширеніші варіанти, коли після ДТП авто залишалося стояти на колесах, на боку, було перевернуте догори. Варто зазначити що у кожному випадку методика визволення потерпілих, затиснутих в авто, різна. Кожен охочий мав нагоду випробувати у роботі гідравлічні ножиці та розтискачі, домкрати, пневмоподушки, інше обладнання.

«Мета цього заходу — вдосконалити вміння оперативно та правильно виконувати дії при деблокуванні потерпілих при аваріях на дорогах, ліквідовувати загорання, на практиці застосовувати необхідні інструменти, — коментує Сергій Кізімчук. — Усе це проводиться, щоб відточити вміння максимально швидко організовуватися ліквідацію  надзвичайних ситуацій на дорогах. Дай Боже, аби ці навики рятувальники застосовували лише на навчаннях і якомога рідше у реальних ДТП».

Відео з навчань можна переглянути тут