То заплатять чи ні?

У Рівненській громаді виникла заборгованість перед КНП «Центр первинної медичної допомоги» в плані виплати заробітної плати медичним працівникам місцевих ФАПів та амбулаторій за листопад-грудень 2020 року.

Про це йдеться у зверненні сімнадцятьох депутатів Рівненської ОТГ на адресу чинного сільського голови Володимира Крижука. Фотокопія документа надійшла у розпорядження редакції.

З огляду на ситуацію, що склалася, обранці просять очільника громади негайно скликати позачергову сесію, на розгляд якої внести питання відповідних змін до сільського бюджету.

Нагадаємо, на виборах 25 жовтня новим головою громади обрали Юрія Фініковського, проте він поки не може зарадити проблемі, оскільки ще не має повноважень сільського голови до першого засідання сесії ради нового скликання. Відтак, прокоментувати ситуацію ми попросили Володимира Крижука.

«Ніякої заборгованості немає, це все маніпуляції. Людям перерахували аванс, — зазначив Володимир Крижук. — Крім того, на 30 листопада, призначена перша сесія нового скликання, де новообраний голова прийматиме повноваження і навіть на тій же сесії зможе внести на розгляд депутатів питання змін до бюджету, і разом вони вирішуватимуть цю проблему. Тому не бачу сенсу збирати позачергову сесію».

Поки невідомо, як саме буде розрубано цей гордіїв вузол, але з великою вірогідністю можна стверджувати, що другу половину зарплатні сільські медики отримають із запізненням, адже навіть якщо в останній день листопада буде внесено зміни до бюджету, для проведення відповідних фінансових операцій через казначейство знадобиться певний час. Слідкуватимемо за розвитком ситуації та інформуватимемо наших читачів.