У Вишневі зібралася перша сесія

Сьогодні розпочалася перша сесія новообраної Вишнівської сільської ради.

На початку засідання голова територіальної виборчої комісії Сергій Кратюк оголосив про підсумки виборів та вручив посвідчення депутатам і сільському голові Віктору Сущику.

Текст присяги довірили зачитати наймолодшій обраниці — Іванні Крецу.

По тому, після нетривалих дискусій  було погоджено умови оплати праці очільника громади. Також обрали секретаря ради.

Цю посаду й надалі доручили обіймати Тетяні Вегері.

Першим заступником і далі працюватиме Галина Федончук.

Учасників сесії від імені народного депутата Ігоря Гузя привітав його помічник Ігор Торба.

В ході роботи депутати утворили також профільні комісії, затвердили положення про старосту громади, утворили склад виконкому. Зазнав змін штатний розпис апарату ради: оскільки до Вишнівської ОТГ приєдналася Хворостівська сільська рада, було введено посаду старости сіл Хворостів і Руда.

Також депутати погодили кандидатури сільських старост. Зокрема, у Радехівському, Олеському, Машівському і Ладинському округах й надалі керуватимуть відповідно Василь Гнатюк, Андрій Ягодинець, Наталія Сахарук і Юрій Вітрук. Новим старостою у Римачівському окрузі призначено Івана Самолюка, села Хворостів і Руда, оскільки представлятиме Тетяна Васейко.

Іван Самолюк

Тетяна Васейко

Найбільш інтригуючою темою було обрання старости Штунського  округу. Справа у тому, що попередньо активісти по селах округу зібрали 380 підписів під зверненням на підтримку нинішнього в.о. старости Олександра Зінчука. Про це під час засідання повідомив представник активу Дмитро Кец.

Втім, у голови ОТГ Віктора Сущика було своє бачення, кого запропонувати на цю посаду. До речі, сьогодні вранці він побував у Штуні, де обговорив  з місцевими жителями кандидатуру Любові Мандрики.

Свого часу вона працювала секретарем Штунської сільради, а нині є фахівцем ЦНАПу Вишнівської громади. Власне, її кандидатуру він і висунув на затвердження депутатам, з яких 11 проголосували за, 7 — проти, 4 — утрималися.

На закиди щодо ігнорування думки громади Віктор Сущик відповів, що знає проблеми округу, спільно з депутатами і старостою їх вирішуватиме та готовий нести і моральну, і юридичну відповідальність за ефективність роботи нового старости.

«Жодного закону не порушено, — зазначив очільник громади. —  Пропонуючи кандидатуру, я виходив з мотивів професіоналізму і порядності людини».

Під завісу депутати створили нову юридичну особу — відділ фінансів виконкому сільради та прийняли рішення щодо припинення діяльності Хворостівської сільської ради шляхом приєднання її до Вишнівської ОТГ.

На цьому було вирішено оголосити перерву. Друге пленарне засідання сесії заплановане на наступний четвер.

Детальніший репортаж про події у сесійній залі читайте у черговому номері газети “Наше життя”, який вийде у світ у середу, 2 грудня