День захисту дітей: як це було у Любомльському ІРЦ

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Сім’я і дитина — це споконвічні цінності, які сповідує український народ, будуючи свою державність та розвиваючи власну культуру. Турбота про дітей, усвідомлення пріоритетності їх інтересів над інтересами дорослих мають стати філософією нашого життя.

День захисту дітей — це нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб усі діти росли щасливими, навчалися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали чудовими батьками та громадянами своєї країни.

Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. Смак справжнього дитинства залежить не від кількості іграшок, а від виконаних обіцянок. Це почуття захищеності. Ти ростеш, знаючи, що у тебе є сім’я. Справжня сім’я, яка прийме твої помилки і тим самим навчить їх більше не робити. Дітей не виховати якимись певними правилами і заборонами. Вони виховуються на тому, що бачать, чують навколо себе.

З нагоди цього чудового свята міський інклюзивно-ресурсний центр організував розважальний захід для діток, які відвідують цей заклад. Старт розвагам дали юні гуртківці з будинку дитячої творчості які показали маленьким вихованцям ІРЦ цікаву виставку — казку про Івасика Телесика.

 

До святкової акції долучилися любомльські поліцейські, відтак, діти захоплено спілкувалися з правоохоронцями, фотографувалися біля поліцейської машини, хто бажав — сідали за кермо автомобіля.

Вервечку розваг продовжило «Коло знайомств», де всі представились і привітались, розпочали естафету хто швидше зуміє на нитку нанизати кілечко. Діток захопила гра «Знайди і відгадай, що в мішку»,  а ще — малюнок крейдою на асфальті; «Сонечко», промені якого вони сформували  на біг-борді із вирізаних паперових долоньок.  Цікавою розвагою для дітвори й стали «автографи» у вигляді різнокольорових відбитків їхніх долоньок на плівці, танці. Звісно ж, непідробною була радість малечі, коли їй вручали подарунки.

«Користуючись нагодою, від себе особисто та від імені колег хочу привітати усіх з Днем захисту дітей! — каже директор ІРЦ Валентина Богдан. — Бажаємо миру і злагоди кожній дитині, кожній родині, усій Україні! Наснаги і мудрості батькам, опікунам, батькам-вихователям, всім дорослим, серця яких сповнені любові до дітей. Нехай наші діти якомога довше залишаються дітьми: безтурботними, веселими, радісними. Хочеться побажати, щоб кожна дитина була здорова і оточена турботою батьків. Нехай небо над головою завжди буде мирним, а кожен новий день — добрим і цікавим. А батькам побажаємо терпіння, доброти і ніжності. Не забуваймо, що саме ми дорослі, відповідаємо за щасливе і безпечне дитинство дітлахів!»