Вихованка любомльських тренерів поїде на Олімпійські ігри

Сьогодні в столиці Угорщини Будапешті завершується чемпіонат світу з дзюдо серед чоловіків та жінок. У складі збірної України виступали дзюдоїсти Волині. У п’ятницю, 11 червня, Анастасія Турчин зупинилася за крок від нагороди світової першості, посівши 5 місце. Проте, найголовніше, що свою задачу мінімум на дані змагання Турчин все ж таки виконала – вона офіційно кваліфікувалася на Олімпійські Ігри в Токіо.

Що ж стосується турнірного шляху волинянки, то він розпочався з поєдинку у першому раунді з представницею RJF Ніургуяною Нікіфоровою, яку Турчин вже на третій хвилині сутички зуміла кинути на іппон. Наступною суперницею на шляху українки була полячка Бета Пакут, яку вдалося здолати на Golden Score. Вже на 19 секунді доданого часу Анастасія виконала прийом на оцінку «Ваза-арі», тим самим одержала перепустку у чвертьфінал.

На жаль, саме в 1/4 на українку чекала сутичка з першим номером світового рейтингу, чемпіонкою світу француженкою Маделейне Малонгою. З перших секунд зустрічі французька дзюдоїстка пішла в атаку, яка дала результат. Під кінець першої хвилини поєдинку Малонга зуміла виконати кидок іппоном, тим самим відправивши Турчин змагатися у втішному поєдинку.

І ось тут події розвивалися дуже цікаво. Саме у втішному поєдинку Турчин зійшлася зі своєю прямою конкуренткою за потрапляння на Олімпійські ігри – ізраїльською дзюдоїсткою Інбар Лінар. Перемога над якою означала здобуття довгоочікуваної олімпійської ліцензії, а разом з тим путівку у бронзовий фінал. І Турчин це вдалося!

Виконавши два кидки на оцінку «Ваза-арі» на третій хвилині поєдинку, Анастасія одержала перемогу, і вперше в кар’єрі вийшла змагатися за бронзову нагороду дорослого чемпіонату світу.

Суперницею Насті була шостий номер світового рейтингу, чемпіонка світу японка Мамі Умекі, яка і одержала перемогу, здолавши українку кидком на іппон на 2 хвилині зустрічі.

Слід зазначити, що тренують волинську дзюдоїстку наші землки Віталій Терешкевич та Олександр Сікорський. Отож, вітаємо спортсменку та тренерів і бажаємо підкорення Олімпійських п’єдесталів!

За матеріалами Федерації дзюдо України