Коли наполегливість приносить результат

Незважаючи на зовсім юний вік — у липні нашій співрозмовниці, дзюдоїстці Діані Семченко з Любомля виповниться всього шістнадцять — вона вже кілька разів встигла виконати норматив майстра спорту. Щоправда, звання це присвоїли їй буквально кілька днів тому — спортивні функціонери чекали, коли дівчина досягне 16-річчя, та все ж наважилися дати його достроково.

Треба сказати, що таке визнання для Діани стало чудовим стимулом, адже відбулося у напередодні поїздки на Кубок Європи серед кадетів у хорватське місто Пореч. У ньому, як повідомляє Федерація дзюдо України, сумарно взяло участь 368 кадетів та кадеток з 27 країн Європи. Наша збірна була представлена 19 спортсменами. У підсумку українські кадети завоювали 7 нагород, і посіли високе 5 місце у загальнокомандному заліку. Здобуток Діани Семченко — бронзова медаль у своїй ваговій категорії. На шляху до нагороди вона перемогла представницю Словенії, поступилася суперниці із Сербії, а у двобої за третє місце перемогла спортсменку з Туреччини.

Розповідь про спортсменку читайте у сьогоднішньому номері газети «Наше життя»

Успішний дебют Діани Семченко на чемпіонаті України приніс радість і спортсменці, і її наставниці Ніні Салусі (у центрі)