У Ковелі відкрили Транскордонний центр діалогу культур

Його будівництво здійснювалось у рамках програми транскордонного співробітництва ЄС «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020», – пише Волинь нова.

 

Це має бути багатофункціональний комплекс, який займатиметься різноманітною діяльністю. Зокрема, організацією та проведенням змагань, фестивалів, спортивних та мистецьких свят, міжнародних зустрічей.

На важливу для міста подію прибуло чимало гостей – народний депутат України Ірина Констанкевич, заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт, перший заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Ігор Чуліпа, Генеральний Консул Республіки Польща в місті Луцьку Славомір Місяк, ректор Таврійського національного університету ім.Вернадського Володимир Казарін.

 

Також приїхали партнери по проєкту — делегації з білоруського та польського міст Щучин, де також відбувалось будівництво подібних об’єктів. На урочистості завітали гості з Варшави, Любліна, Легіоново, Торуня (Польща), української Сміли.

 

За словами міського голови Ігоря Чайки, на черзі в нас будівництво спортивної частини центру – спортивного ядра, на яке з державного бюджету виділили субвенцію в 20 млн грн.

«З наступного тижня почнеться розчищення Туріі, яка протікає поруч. Насправді це, хоч і ресурсно затратні, але приємні клопоти. Тому що вони – про поступ і розвиток.
Вірю в гарне майбутнє Транскордонного центру діалогу культур», – сказав голова.