Дзвін пам’яті нагадав про загибель Героя

Наш земляк Сергій Киричук загинув 25 липня сім років тому в боях за пункт пропуску «Маринівка». Цього ж  дня під час оборони пункту пропуску «Довжанський» загинув ще один прикордонник – Григорій Горчак.

Вчора в органах Держприкордонслужби, меморіальних комплексах, на могилах та ритуальних майданчиках пам’ять Героїв вшанували родичі, побратими, небайдужі українці, – інформують в ДПСУ.

Спекотного літа 2014-го спроби втримати контроль над державним кордоном давалися захисникам України дорогою ціною. Прикордонники часто перебували в оточенні – між російськими регулярними військами з одного боку кордону та російськими гібридними – з іншого. Наших бійців обстрілювали з усіх боків, а вони не могли стріляти у відповідь через російський кордон…

Молодшому сержанту  Сергію Киричуку було лише 25 років. На Донбас він відправився з Луцького прикордонного загону. В тому фатальному бою прикордонник помітив наближення ворожого танка. Сергій попередив побратимів про небезпеку, а сам укритись не встиг. Він отримав важке поранення і був евакуйований через територію країни-агресора. Життя герою врятувати не вдалося.

Старший прапорщик Григорій Горчак не дожив одного дня до 33-річчя. Під «Довжанський» він прибув з Білгород-Дністровського прикордонного загону. Товариші по служби згадують побратима як надійного друга, мужнього воїна та справжнього героя. Так він жив, так і загинув. 25 липня 2014-го під час мінометного обстрілу Григорій Горчак, закривши собою свого побратима від осколків міни, помер від отриманих поранень. Вдома рідного не дочекались батьки, дружина, син та донька, яким тоді було, відповідно, 5 та 8 років.