На Любомльщині викрили злочинну групу, яка торгувала міжнародними сертифікатами

Злочинну схему організували жителі Волинської, Львівської та Чернівецької областей. Любомльські поліцейські спільно з співробітниками СБУ та за процесуального керівництва прокуратури викрили зловмисників, повідомляють в поліції Волиської області.

Сертифікати виготовлялися з використанням реквізитів ліцензованих лікарів та медичних закладів. Щодня зловмисники виготовляли близько 20 таких сертифікатів. Вартість свідоцтва становила 1 тис. 600 грн. Їх продаж здійснювався через мережу Інтернет. Підроблені документи використовувались під час перетину державного кордону України на виїзд з України через пункти пропуску «Ягодин» та «Доманове».

Учора, 30 серпня, правоохоронці провели сім санкціонованих обшуків  на території Волинської, Львівської та Чернівецької областей. Під час обшуків поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, принтери, платіжні термінали, файли бланків міжнародних свідоцтв про вакцинацію, дублікати печаток медичних установ, тощо.

Організаторка групи  –  29-річна жителька Ковельського району.

За цим фактом триває досудове розслідування, розпочате за ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України. Йдеться про підроблення, збут чи використання документів, печаток штампів та бланків.

Санкція статті передбачає до п’яти років обмеження або позбавлення волі.