Розпочався ремонт дороги з Шацька до Любомля

Вчора, 30 серпня 2021 року, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування інспектували якість виконаних робіт на відремонтованих автошляхах Шацького поозер’я, – повідомляють на сайті Волинської ОДА.

Після інспектування відновлених доріг Шацького краю заступник голови Укравтодору Андрій Івко наголосив, що зараз маршрути до Шацьких озер стали комфортними і безпечними. Підрядні організації працювали з березня. За цей відрізок часу відремонтовано майже 48 км доріг до природного парку. До ремонту ці автошляхи було важко назвати дорогами державного значення. Їхнє покриття було зі щебеню та бруківки.

«На 48 кілометрах влаштовано тришаровий дорожній одяг, що складається з міцної щебенево-піщаної основи та двох шарів з асфальтобетонної суміші. На нове дорожнє покриття підрядні підприємства надають п’ятирічний гарантійний термін», – коментує Андрій Івко.

Варто наголосити, що ремонтуючи ці дороги, будівельники не обмежувались лише відновленням покриття. Тут нанесено розмітку, встановлено нові дорожні знаки, бар’єрне огородження, сигнальні стовпчики, облаштовано посадкові майданчики, встановлено нові і відремонтовано існуючі автопавільйони. У межах населених пунктів прокладено тротуари, а також проведено влаштування узбіч та їх укріплення.

Будівельні роботи на дорогах Шацького поозер’я тривають. Зокрема, на майже 10-кілометровій ділянці Положеве – Згорани дороги Т-03-02 вже приступили до влаштування вирівнюючого шару з асфальту. 

На ремонт наступного відрізка цього автошляху від с.Згорани до м.Любомль протяжністю 9,5 км, триває тендер.

Загалом протягом 2021 року на Волині планують відновити понад 195 км автомобільних доріг державного значення.