На українсько-польському кордоні відкриють нові пункти пропуску

Нові прикордонні пункти можуть з’явитися у Львівській, Волинській областях.

Про це в програмі “Неофіційна розмова” телеканалу “Дом” повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця, передає Цензор.НЕТ.

“У нас є плани, у нас працює міжвідомча комісія, яка займається розробкою планів щодо відкриття пунктів пропуску. У нас є напрацювання, є місця, де ми б хотіли відкрити ці переходи”, – сказав він.

Нові прикордонні пункти планують відкрити у Львівській області (на ділянці кордону в районі польського міста Перемишля) та у Волинській області.

Також додатково розглядається Закарпатська область.

“Може бути, навіть у Закарпатській області, хоча там цей пункт пропуску, найімовірніше, буде поки що пішохідний”, – уточнив Дещиця.

Посол зазначив, що на Закарпатті вивчають можливість створення пункту пропуску на кордоні з Польщею та зі Словаччиною. Але головна проблема – це території національних парків. Так, у Закарпатській області прикордонна зона розташована на території національного парку “Ужанський”, у Словаччині – “Полонини”, в Польщі – “Бещадський”.

“Словаччина, Україна та Польща. Але там ще важче вести переговори, тому що цей пункт пропуску розташований у заповідній зоні. Тому потрібно ще дозвіл національного парку”, –  констатував Дещиця.

Він також повідомив, що зараз на українсько-польському кордоні діють загалом 8 прикордонних пунктів. При цьому між Німеччиною і Польщею, до вступу останньої до Євросоюзу, було 48 пунктів пропуску.