В Україні стартувала система обліку олігархів: як вона працюватиме

У ній буде вестися облік всіх людей, які після прийняття закону про олігархів в Раді будуть під системою моніторингу РНБО. Секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що Рада національної безпеки і оборони запустила систему моніторингу олігархів, що передбачається законопроектом про олігархів. Про це він повідомив на брифінгу за підсумками засідання РНБО у п’ятницю, 17 вересня, передає Волинь Правда.

«Апарату РНБО було поставлено завдання розробити систему моніторингу, і у нас сьогодні був звіт про те, що в апараті РНБО розроблена і введена в експлуатацію в серпні 2021 року сучасна інформаційно-аналітична система, яка має систему третього класу найвищого рівня складності», – сказав Данилов.

За його словами, система зможе здійснювати моніторинг всіх тих людей, які після прийняття закону про олігархів у Верховній Раді повинні бути під системою моніторингу РНБО.

Також він додав, що реєстр працюватиме з відкритими документами, для службового користування та секретними матеріалами.

«Таких систем в нашій країні майже немає. Це перша система з таким захистом. Вона побудована таким чином, щоб у разі прийняття у Верховній Раді закону, ми відразу могли відреагувати на всі ті питання, які перед нами поставить законодавець», – підкреслив Данилов.