Суд у Любомлі частково відновив роботу

Любомльський районний суд Волинської області повідомляє, що з 14 березня 2022 року частково відновилася робота суду щодо відправлення правосуддя, яка була вимушено тимчасово припинена із 17 січня 2022 року.

15 січня 2022 року внаслідок вчиненого певними особами кримінального правопорушення в канцелярії суду стався вибух, що привів до пожежі, знищення та пошкодження приміщень суду, судових справ, обладнання, оргтехніки тощо.

Через збройну агресію Російської Федерації проти України і уведення воєнного стану не видається можливим провести роботи з капітального ремонту приміщення по вулиці Б. Хмельницького (колишнього приміщення податкової інспекції та фінвідділу), щодо якого укладено договір оренди для тимчасового розміщення Любомльського районного суду.

У зв’язку з цим силами працівників суду проведено певні ремонтні роботи в частині приміщень суду, які не зазнали безповоротних пошкоджень і не є очевидно непридатними для використання як працівниками суду, так і учасниками справ.

Такі роботи дають підстави для відновлення здійснення правосуддя з метою забезпечення його безперервності, а також законних прав та інтересів учасників судового розгляду, в тому числі з огляду на воєнний стан в державі.

З 14 березня 2022 року, насамперед, розглядаються в письмовому провадженні справи цивільного та адміністративного судочинства, які перебували в провадженні суддів станом 17 січня 2022 року і не вимагають призначення судового засідання або обов’язкової явки учасників судових проваджень, або в яких надійшли заяви сторін про проведення розгляду за їх відсутності.

Крім цього, будуть проводитись судові засідання в справах про порушення митних правил та про адміністративні правопорушення, в яких не є обов’язковою участь особи, яка притягується до відповідальності і яка обов’язково повідомлена про час і місце розгляду справи, а за наявності підстав – і з участю таких осіб в залі судових засідань (в пристосованому кабінеті судді).

В подальшому відповідно до графіку використання зали судових засідань та розкладу призначених справ буде проводитись розгляд справ цивільного та адміністративного судочинства з участю сторін.

По мірі обладнання приміщень суду можливим буде відновлення розгляду справ кримінального судочинства, про щодо буде розміщено відповідне оголошення та направлено повідомлення в конкретних справах.

Голова  суду Степан ЧИШІЙ.