На Любомльщині нова хвиля коронавірусу

За даними епіднагляду в Волинській області  спостерігається ріст захворюваності коронавірусною хворобою COVID-19 на 65,7% в порівнянні з попереднім тижнем.

За 33 тиждень (15.08-21.08.2022р.) на Волині зареєстровано 285 випадків захворювання на COVID-19 (в тому числі дітей – 31, медичних працівників — 10), з них:

Луцький район –  202 хворих

Володимирський район – 23 хворих

Камінь — Каширський район –  11 хворих

Ковельський район – 49 хворих

Госпіталізовано – 40 осіб (14%), 245 лікуються амбулаторно.

За тиждень одужало — 121 особа

Любомльське відділення Центру контролю та профілактики хвороб здійснює постійний епідеміологічний нагляд за станом  інфекційної захворюваності серед населення ОТГ.

     “По Любомльській, Головнянській, Вишнівський,Шацькій ОТГ  з початку епідсезону (серпень місяць)  зареєстровано 19 випадків хворих на  COVID-19 . По наших ОТГ з 15.08.2022 по 21.08.2022  ріст захворювань  на  COVID-19  зросла на 10%,” – розповідає Леся Ткачук завідувачка Любомльського відділення Ковельського районного відділу ДУ «Волинського ОЦКПХ МОЗ».

В тому числі захворіли ВПО-1,  одна дитина та один медичний працівник.  Госпіталізовано 4 хворих, з них на даний час лікується  в інфекційному відділенні троє. Одужало -8 осіб, продовжують лікування 11осіб.

В області почастішали випадки з важким перебігом хвороби.  Зареєстровано 2 летальних випадки — по одному в Луцькому (Луцька ТГ) та Ковельському районі (Ковельська ТГ). Померлі відносились до групи ризику та мали супутні соматичні захворювання.

Методом ПЛР з початку епіднагляду в області обстежено 488367 осіб, в тому числі за останній тиждень – 429 осіб.

Епідеміологи стверджують, що єдиним надійним захистом проти COVID-19   є вакцинація. Людина повинна отримати дві дози вакцини, як вакцинальний комплекс, а через шість місяців – зробити бустерну дозу. Також в Україні дозволена друга бустерна доза для людей, старших 60 років і для хто має імунодефіцитні стани. Ця доза вводиться після чотирьох місяців після отримання першої бустерної дози. Щоб отримати щеплення, слід звернутися до сімейного лікаря, або в найближчий до Вас  центр чи пункт вакцинації.В даний період часу для вакцинації в пунктах щеплень є вакцина Corona Vac  та Janssen.