Придбаний за гроші любомльських школярів автомобіль вирушив на передову

Цю яскраву, гамірну та енергійну юрбу дітлахів в Любомлі знає чи не кожен житель. Вони щодня з’являються в центрі міста, розкладаючи свіжу випічку для продажу на лотки. Торгують самі, без допомоги дорослих, власне, як і хотіли випікати печиво. Але в цій справі, зізнаються, допомога батьків не завадить. Виручені від продажу гроші спочатку передавали на потреби військових, а потім, за порадою волонтерів, вирішили відкладати на покупку конкретних засобів.

Тому згодом придбали і передали ЗСУ не дешевого генератора і ще більш дорожчого бінокля. Після цього одноголосно вирішили збирати на автомобіль для військових.

Чекати прийшлося не довго. Буквально за тиждень-другий армійський джип вже стояв на площі в центрі міста пофарбований власноручно у захисний колір дітлахами. Причому до процесу фарбування вони підійшли також творчо та енергійно, тому на допомогу дорослих навіть ображалися.

А фінальною крапкою цього перформансу стало «маркування» автомобіля «фірмовим» знаком. Ним слугував малюнок Софійки Кравчук, який ліг в основу популярної поштової марки «Українська мрія». Сама авторка малюнку спостерігала за цим дійством зсередини автівки, оскільки нещодавно зламала ногу.

Передавши автомобіль волонтерам, діти просять переказати нашим воїнам, що вони й надалі продовжуватимуть їх підтримувати, аби лише швидше настала перемога та запанував мир.

Цікавимося у школярів, на що далі будуть збирати кошти?

– Хотіли на Байрактар, але нам сказали, що він дуже дорогий,- відповідають діти хором, –  тому хай цим займається Притула. Ми згодом визначимося, військові підкажуть, а ми порадимся з волонтерами.

Слова дітей підхоплює керівник волонтерської організації Любомльщини Андрій Демянчук: «Вже завтра цей джип буде на передовій, його отримає підрозділ, яким командує наш земляк Андрій С. Разом з ним служить чимало любомльчан, тому веземо чимало різноманітної допомоги, можна сказати два буси. Зрозуміло автомобіль, придбаний дітьми та маркований «Українською мрією», буде не тільки ексклюзивним, а й найдорожчим».