Корисна зустріч

Лісівники ДП «Любомльське лісове господарство» організували тематичну зустріч для діток шкільного лісництва Любомльського ліцею №2 щодо  безпечного перебування у лісі, поведінки при надзвичайних ситуаціях в умовах військового стану тощо. Захід проходив у рекреаційному пункті «Край міста», з дітворою спілкувалися фахівці лісового господарства, поліції, служби з надзвичайних ситуацій.  Про це повідомляє прес-служба лісогосподарського підприємства.

Інженер ОЗЛ ДП «Любомльський лісгосп» Віктор Ваколюк розповів про правила поведінки у лісі. Старший лейтенант  Віталій Широчук ознайомив із правилами  поведінки при надзвичайних ситуаціях в умовах військового стану, з вибухонебезпечними предметами — такими, як протитанкова граната, ручні гранати. Діти мали можливість почути про правила поведінки під час артилерійських обстрілів, при знайдені підозрілих предметів,  а також надання  першої домедичної допомоги під час обстрілів.

Працівники 10 Державної пожежно-рятувальної частини та головний інспекторо Ковельської РУ ГУ ДСНС у Волинської області Інна Дрозд ознайомили з алгоритмами поведінки при пожежах чи  надзвичайних ситуаціях в умовах військового стану та показали, як застосовувати  пожежно-рятувальне обладнання, наголосили, що у випадку виникнення пожежної небезпеки телефонувати 101.

Учні із задоволенням роздивлялися пожежний автомобіль та пожежно-рятувальне обладнання, мали можливість на собі випробувати Drager  апарат на системному повітрі, посидіти в пожежній машині.

Незважаючи на такий непростий для нас час, коли практично кожна дитина в Україні позбавлена насолоди спілкування з однолітками та повноцінного відпочинку на канікулах, лісівники намагаються дати можливість дітям згадати про гарне проведення часу на свіжому повітрі, причому — з користю.