«Ягодин» перевантажений: просять обирати інші пункти пропуску

Наразі в пункті пропуску «Ягодин» наявні значні черги на виїзд з України. Станом на 15 годину 27 липня кількість вантажних автомобілів складає 1400 одиниць.

Про це повідомляє Волинь Post з посиланням на Державну митну службу України.

Перевізників просять врахувати цю інформацію та скористатися для перетину кордону іншими пунктами пропуску.

Для оперативного інформування перевізників Держмитслужба моніторить ситуацію з чергами вантажних і легкових автомобілів у пунктах пропуску західного та південного кордону і висвітлює на інтерактивній карті. Її можна глянути за посиланням https://bit.ly/3yLvX6L.

“У рамках реалізації проєкту «Відкритий кордон» разом з урядовими та регіональними як українськими, так і польськими державними структурами ми шукаємо способи покращити існуючу прикордонну інфраструктуру, прискорити рух черг та митне оформлення товарів, залучити додаткові ресурси для проїзду вантажів з сільськогосподарською продукцією. Сподіваємося на взаємні, конструктивні та оперативні рішення”, – йдеться у повідомленні Держмитслужби.

Нагадаємо, з 27 червня цього року в пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» запровадили оформлення лише вантажних транспортних засобів (від 7,5 тонн).