«Бджолярство для мене — хобі, а не заробіток»

Кожен з нас, окрім роботи і щоденних клопотів, має якесь хобі: полювання, риболовлю, спорт, колекціонування тощо. Для нашого співрозмовника, Олександра Федонюка із Власюків, що неподалік Згоран, улюбленим заняттям є робота на пасіці. Не секрет, що ця справа — свого роду мистецтво і водночас потребує неабиякої витримки, терпіння, врівноваженості. Недарма ж бджолярі спокійні та врівноважені. Втім, інакше не можна, адже загальновідомо, що бджоли не люблять метушні, різких рухів, шуму, а от тиша, спокій і достатня кількість медоносних рослин — саме те, що потрібно їм для продуктивної роботи.

Чоловік біля пасіки працює з дитинства. Спершу допомагав татові, а вже десь з п’ятнадцятилітнього віку йому цілком можна було довірити бджіл. Цікаво, що у дуже ранньому дитинстві пан Олександр, м’яко кажучи, не надто «товаришував» зі смугастими трудівницями, — понад те, мав алергію на бджолину отруту. Каже, якось у дворічному віці вкусила бджола, то мало не помер — заледве встигли вколоти протиалергічний препарат.

Розповідь читайте у завтрашньому номері газети «Наше життя» (18 серпня 2022 року)

Придбати газету можна у магазині «Хліб» у центрі міста, на міському ринку (підприємець Віктор Лобко), у магазині «Продуктовий маркет» поблизу автостанції а також передплатити в редакції, у листонош чи заповнивши форму на сайті Укрпошти.