ДЕПУТАТИ ВОЛИНЬРАДИ ПРОСЯТЬ ПЕРЕВІРИТИ ДІЇ СВЯЩЕНИКІВ МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ

Відповідні запити під час позачергової 19 сесії Волинської обласної ради оголосили депутати Андрій Бокоч та Олександр Пирожик.

 

Про це повідомляють на сторінці Волинської облради у «Фейсбук».

Зокрема, Андрій Бокоч зазначає, що представники духовенства церкви московського патріархату в Україні регулярно та масово йдуть на співпрацю з ворогом, відкрито або завуальовано займають антиукраїнську і антидержавну позицію.

«Показовим є факт, що Служба безпеки України виявила 33 російських агенти з числа духовенства упц мп. Попри таку ситуацію на Волині і надалі продовжує функціонувати велика кількість парафій московського патріархату, а їхнє духовенство бере участь в заходах, організованих окремими органами виконавчої влади», – зазначає депутат.

Він вимагає заборонити участь представників духовенства московського патріархату в заходах, що організовуються Волинської обласною військовою адміністрацією та підлеглими районними військовими адміністраціями.

Олександр Пирожик в своєму запиті просить перевірити висловлювання та дії священика упц мп з села Обеніжі, що на Турійщині, щодо відповідності чинному законодавству і зокрема ЗУ «Про колабораціонізм». Обранець громади зазначає, що священнослужитель подав до суду на батька загиблої на війні медикині Олени Созонюк. Священик звинувачує чоловіка у нанесенні тілесних ушкоджень та вимагає гроші.

Депутат зазначає, що піп підбурює населення до антиукраїнських дій і висловлювань на шкоду національним інтересам України, тож вимагає вжити заходів з недопущення подібного в майбутньому.

Обидва запити депутати підтримали.