«Важливо відчувати, що твоя праця потрібна»

«А знаєте, свого часу я дуже не хотіла здобувати професію, пов’язану із галуззю культури, — відверто зізнається директор центру культури, дозвілля, спорту та туризму Головненської селищної ради Наталія Вашерук. — Прагнула бути вчителем трудового навчання та інформатики. Але тато мій наполегливо радив зробити вибір на користь культури, можна сказати, настояв. Тепер йому щиро вдячна».

Так по закінченні у 2006 році Головненської  загальноосвітньої школи наша співрозмовниця стала студенткою Рівненського державного гуманітарного університету, де здобувала спеціальність бібліографа.

«Вступна кампанія пройшла зі сльозами бо йшла вчитися туди, куди не хотіла, — пригадує. — Перші два місяці для мене були не навчанням, а мукою. Але думку кардинально змінила поїздка до Львова, де майбутніх бібліотекарів збирали на форум видавців. Там брали участь не тільки представники видавництв, а й письменники. Певно, на моє сприйняття вплинула атмосфера заходу, спілкування з майстрами пера, але коли приїхала додому й поділилася враженнями з іншими, то сказала: «Ні, все-таки бібліотекарем бути цікаво». А з іншого боку, пригадую, як нас у першому  класі вперше привели у дитячу бібліотеку — тоді запам’яталася велика кількість книжок. Згодом у класі проводили опитування, хто ким хотів би бути. Я тоді написала — бібліотекарем. Хто знає, можливо, це був знак».

Розповідь читайте у завтрашньому номері газети «Наше життя» (10 листопада 2022 року)

Придбати газету можна у магазині «Хліб» у центрі міста, на міському ринку (підприємець Віктор Лобко), у магазині «Продуктовий маркет» поблизу автостанції а також передплатити в редакції, у листонош чи заповнивши форму на сайті Укрпошти.