У ЛЮБОМЛЬСЬКОМУ ТМО РОЗПОВІЛИ ПРО ДОСЯГНЕННЯ ЗА РІК

Попри воєнний стан в країні, КНП «Любомльське ТМО» Любомльської міської ради зуміло не лише надавати пацієнтам високоякісну кваліфіковану медичну допомогу, а й залучити кошти для розвитку матеріально-технічної бази, інформують на сторінці ТМО у Фейсбук.
Про те, як функціонувало ТМО у 2022 році, генеральний директор медзакладу Володимир Дибель відзвітував на нараді, в якій взяли участь заступниця начальника управління охорони здоров’я Волинської ОВА Тетяна Трач, голови громад: Вишнівської – Віктор Сущик, Головненської – Микола Демедюк, а також колектив ТМО.
«Сьогодні Любомльське ТМО – це сучасний медичний заклад, оснащений обладнанням з передовими лікувально-діагностичними технологіями, який надає первинну, амбулаторно-поліклінічну та стаціонарну вторинну спеціалізовану медичну допомогу усім жителям, що її потребують не залежно від регіону та громадянства. Наше підприємство динамічно розвивається і постійно примножує свій інтелектуальний потенціал та матеріально-технічну базу», – відзначив Володимир Дибель.
Серед переваг Любомльського ТМО – доступність медичних послуг та індивідуальний підхід до кожного пацієнта, професіоналізм, ефективність та якість надання медичної допомоги.
У Любомльському ТМО у 2022 році з НСЗУ уклали договір за Програмою медичних гарантій по 20 пакетах послуг на суму 79,75 мільйона грн.
Зокрема, у поліклінічному відділенні надавалась допомога по 10 пакетах послуг, хірургічному – 4 пакетах послуг (проліковано 913 пацієнтів, 566 – прооперовано), акушерсько-гінекологічному відділенні – по 4 стаціонарних та 2 амбулаторних пакетах (проведено 348 пологів та проліковано стаціонарно 645 пацієнтів, з яких прооперовано – 235 хворих), травматологічному відділенні – по 3 пакетах (проліковано 608 пацієнтів, з яких прооперовано – 229), терапевтичному відділенні – по 3 стаціонарних пакетах (проліковано 1786 пацієнтів, терапевтичних – 892 пацієнти, неврологічних – 864 пацієнти, паліативних пацієнтів – 30), інфекційному відділенні – по 3 пакетах послуг (проліковано 307 пацієнтів, в тому числі з COVID-інфекцією – 172 пацієнти), педіатричному відділенні – по 2 стаціонарних пакетах (проліковано 168 пацієнтів), відділення анестезіології та інтенсивної терапії – проліковано (виписані, переведені та померлі) – 59 хворих; первинна медична допомога – укладено 1 183 декларацій з пацієнтами на кінець 2022 року.
Любомльське ТМО минулого року отримало обладнання, яке надійшло з державного бюджету та по розподілу з державного бюджету на суму 4,583 мільйона грн.; за кошти місцевого бюджету – на суму 2,564 мільйона грн.; за кошти, отримані з НСЗУ, закуплено обладнання на суму 275,1 тис. грн. Від громад (Любомльської, Вишнівської, Головненської, Рівненської) та обласного бюджету отримано – 4,115 мільйона грн.
Як зазначив Володимир Дибель, у Любомльського ТМО є чималий резерв з надання медичної допомоги, тож у 2023 році, задіявши його, медзаклад зможе отримати більше коштів для розвитку. Адже лікарі Любомльського ТМО постійно підвищують свій кваліфікаційний рівень, запроваджуючи нові методики лікування та оперування.
Як зазначила Тетяна Трач, від медичного персоналу, якості надання меддопомоги напряму залежить фінансовий стан та спроможність функціонування ТМО, цікавим і для пацієнта, і для молодих лікарів-фахівців. Адже сьогодні розвиток медицини йде швидкими темпами, і наскільки заклад виявиться конкурентноспроможним – так і буде функціонувати та розвиватися.