Читці Любомльщини гідно виступили на обласному конкурсі

Вчора відбувся традиційний, уже двадцять п’ятий конкурс читців «Мій любий краю», який зібрав 47 виконавців з 42 територіальних громад,  обласний конкурс, приурочений 152-й річниці від дня народження Лесі Українки, продемонстрував високу майстерність читців, пошук нових виразних засобів і акторських прийомів виконавцями-аматорами, які працюють у жанрі художнього читання, повідомляють в обласному науково-методичному центрі культури.

Відкрив конкурс та привітав учасників Валерій Дмитрук, т.в.о. начальника управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації. Журі конкурсу очолив Петро Савош – заслужений артист України, завідувач акторською трупою Волинського академічного обласного театру ляльок.

Конкурсні читання проходили у трьох вікових категоріях. Приємно, що серед переможців і призерів є й представники Любомльщини. Зокрема, перше місце у молодшій категорії виборола Вікторія Васютич (Любомльський міський будинок культури; на головному фото – у центрі). У середній віковій категорії друге місце зайняла Анна Водько (БК с. Полапи)  У старшій віковій групі третє місце дісталося Світлані Матейчук (клуб с. Руда).

Переможці та учасники конкурсу нагороджені дипломами управління культури, з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації та книгами.

Анна Водько

Світлана Матейчук