«Все життя я біжу»

Цього жвавого чоловіка, жителя Любомля Володимира Михайловича Іванчика, щоранку можна побачити на міському стадіоні, де він займається бігом та скандинавською ходьбою. Й ані дощ, ні холод, ні спека не є перешкодою для цього. На вигляд нашому співрозмовнику максимум 65-70, хоча  насправді минулої весни чоловік відзначив 85-річчя. Відповідь на питання, що допомагає виглядати набагато молодшим, лежить, як мовиться, на поверхні: головний секрет — активні заняття спортом.

«…працюючи на заводі «Світязь», Володимир Іванчик проявив себе не тільки як сумлінний трудівник, а й спортивний активіст. Регулярно організовував різноманітні легкоатлетичні змагання. Пригадує, що  завжди мав у цьому плані підтримку з боку тодішнього голови заводської профспілки Рената Курамшина, який не тільки посприяв у придбанні форми, а й завжди допомагав в організації спортивних заходів, залученні працівників заводу до участі в них…»

«…я завжди був прихильником спартанського способу життя: спав на жорсткому, накривався тонкою ковдрою, — розповідає Володимир Михайлович. — Прокинувся, швиденько одягнувся і — на пробіжку до Куснищ. Прибігаю, роздягаюся, тазик або відро холодної води на себе, витерся — і швиденько на роботу. Дехто підсміювався, жартували, мовляв, обливається гарячою водою — а з мене ж пара йшла насправді. Загалом бігаю ще, вважай, з дитячих літ: змалку у футбол ганяв, про що вже розповідав вище, у школі в нас завжди культивувався біг, а взимку ще й лижний спорт… В армії, певно, жодного разу не обходилося без пробіжки на півтора кілометра перед походом у їдальню. Коли навчався в училищі, теж бігали, — аж до лінії Манергейма. Та й на Херсонщині знаходив час, щоб «намотати» кілька кілометрів…».

Подробиці читайте у завтрашньому номері газети «Наше життя» (9 березня 2023 року)

Придбати газету можна у магазині «Хліб» у центрі міста, на міському ринку (підприємець Віктор Лобко), у магазині «Продуктовий маркет» поблизу автостанції, а також передплатити в редакції, у листонош чи заповнивши форму на сайті Укрпошти.