«Всі мої учні — найкращі»

Не секрет, що вчитель — постать завжди авторитетна, адже значною мірою саме завдяки його праці людина формується як особистість. Водночас для педагога чи не найвищою винагородою є те, що учні й через багато років добрим словом згадують про нього. Сорок років, а це майже дві третини свого життя, Марія Андріївна Ярмолюк сіяла в серцях дітей любов до всього українського, рідного, навчаючи українській мові і літературі, і за це їй щиро вдячні сотні вихованців.

Наша співрозмовниця народилася і проживає у селі Мшанець, але частина її дитинства та й усе професійне життя нерозривно було поєднане з сусіднім Ясним. Сюди з першого по восьмий класи щодня топтала стежину до школи, сюди ж прийшла працювати, здобувши освіту, звідси пішла на заслужений відпочинок.

«Обрати педагогічний фах мені підказала мама, яка дуже хотіла, щоб у майбутньому я навчала дітей. Вона завжди говорила, що вчитель і медик — це професії, які завжди будуть затребуваними, — пригадує Марія Андріївна. — Та й сама я змалку не уявляла себе в іншій галузі. З дитинства чомусь мені так здавалося, що буду вчителькою. Ще читати не вміла, а вже носила з собою книжки. Також мала хороших вчителів, які надихнули до вибору професії».

Подробиці читайте у завтрашньому номері газети «Наше життя» (30 березня 2023 року)

Придбати газету можна у магазині «Хліб» у центрі міста, на міському ринку (підприємець Віктор Лобко), у магазині «Продуктовий маркет» поблизу автостанції а також передплатити в редакції, у листонош чи заповнивши форму на сайті Укрпошти.