Лампочки закликають обміняти до 1 травня

Укрпошта закликає мешканців країни не зволікати з обміном ламп розжарювання, адже до 1 травня доступні всі населені пункти.

Про це повідомляє пресслужба АТ «Укрпошта».

В Україні розпочинається другий етап оптимізації процесу обміну старих ламп розжарювання на сучасні LED-лампи. З 10 квітня ще 500 відділень Укрпошти перестануть бути доступними для онлайн-замовлення лампочок. Здійснити обмін в цих пунктах можна буде до 17 квітня (як користувачам Дії, так і тим українцям, хто не зареєстрований в застосунку). З 1 травня обміняти старі лампи розжарювання на світлодіоди можна буде тільки в обласних центрах країни, де зберігається найбільший попит і потреба.

Станом на зараз в усіх населених пунктах країни до обміну доступно 7 млн ламп. Ще 5 млн світлодіодних ламп поступлять в Україну найближчим часом.

Українцям, які хочуть зробити попереднє замовлення ламп, необхідно зробити свою заявку у застосунку «Дія». Також варто звернути увагу на наявність відділення Укрпошти у переліку доступних відділень у застосунку. Якщо відділення є у списку, мешканці міст, смт, та сіл, у яких наявні автоматизовані відділення Укрпошти, зможуть зареєструватися і, подавши заявку, обміняти лампи протягом наступного тижня. В населених пунктах, де працюють пересувні відділення Укрпошти, лампи наявні у вільному доступі без попередньої реєстрації.  В обох випадках для обміну потрібно мати паспорт, РНОКПП та лампи. Обміняти можна до 5 ламп старого зразку з будь-яким цоколем на таку ж кількість LED-ламп.